-
Camina Montjuïc
Haviem de crear per a l'Ajuntament de Barcelona, uns mapes il·lustrats per a unes rutes autoguiades per la muntanya de Montjuïc. El repte més difícil, va ser mantenir la idea de muntanya i que tot i les diferents escales, és mantinguès una coherència clara en les proporcions. La gama utilitzada ens serveix per a destacar la línia de ruta per sobre del munt d'elements. -
Nits al Castell
Projecte per al CASTELL DE MONTJUÏC . Imatges creada per a uns anuncis al diari ARA. S'havia de promocionar uns cicles que es fan al Castell les nits de juny. L'imatge és un collage d'una de les torres restaurades, on es veu una panoràmica total de Barcelona des d'on un personatge amb un megàfon crida el nom del cicle.
-
Espai d’Arts escèniques
Projecte per a l'ESPAI D'ARTS ESCÈNIQUES . L'encàrrec era il·lustrar el concepte dels dos semestres de la programació. El primer, de gener a juny, tenia com a marc temàtic LES ARRELS. Vam intentar fer una alegoria del que ens uneix a tots independentment de la procedencia, i això ho exemplificava amb les arrels que ens lliguen a la Terra i al concepte d'èsser humà. Per al segon trimestre, la idea principal era el concepte de PORTES OBERTES desprès de la pandèmia. Vàrem interpretar el tema de les portes obertes, com una idea de llibertat. "Ens han obert les portes, ja podem sortir". I pensant en això vam trobar que el teatre i el cinema, sempre ens han donat la llibertat de viatjar a altres realitats, a altres mons, sense mouren's de la butaca i que amb aquestes portes obertes, ja podiem tornar a la llibertat de les arts escèniques. -
Festival Rebombori
Projecte per a FESTIVAL REBOMBORI . Imatges creades per a l’ajuntament de Barcelona patrocinador del festival que es va dur a terme al maig i a l'estiu del 2021 al Castell de Montjuïc. Per a les dues etapes, vàrem fer dues il·lustracions que seguien el mateix concepte gràfic.
-
Collage
Com a part del treball d'il·lustració i dibuix, a l'estudi portem molt de temps desenvolupant el potencial expresiu del collage tant en paper com digital. Quan el projecte així ho suggereix utilitzem aquestes imatges i el concepte estètic que tant bé funcionen en la il·lustració de premsa i el cartellisme. Aquí us oferim una mostra de les feines realitzades per a la revista Alella, l'editorial Pont del Petroli, i algun autoencàrrec. Podeu veure més projectes a: @la_libreta_hermetica i @daniel_corta_y_pega
Collages
- Abismo
- ae3f2136-e7f6-4eae-98f8-fc2f3c8e6215
- avión de papel
- AMBIENTADOR
- baile
- baile
- Captura de pantalla 2020-05-09 a las 0.51.17
- Captura de pantalla 2020-05-09 a las 0.52.38
- Imprimir
- Captura de pantalla 2022-02-18 a las 14.01.09
- Imprimir
- Imprimir
- Imprimir
- headbreakers
- logo grande
- Captura de pantalla 2022-02-18 a las 13.57.50
- virus
- Imprimir
- procrastinacion
- saltamartí
- Imprimir
- Captura de pantalla 2022-02-18 a las 14.01.47
- tele-pleno
- Imprimir
-
Kirias
Per al single del grup musical KIRIAS, vàrem fer aquesta proposta de portada. Només seria vista a Spotify. Elles es van decantar per una proposta més clàsica i colorista que també ferem nosaltres. Va ser una bona feina, però ens agrada més la que us ensenyem aquí. Les podeu seguir i escoltar a : @kirias i a spotify -
C.B. Alella 3vs3
Imatge, cartell i targetons informatius del 1r torneig 3 contra 3 organitzat pel Club de Bàsquet Alella. Preteníem donar la visió urbana i de bàsquet de carrer que és característica d'aquest tipus de competició. Les ales d'Alella el cercle, la pilota i les flames, reforçades per el 3 reflexat fan que la composició recreei una simetria que representa, juntament amb les dos tintes, la dualitat de l'esport un equip enfrontat a un altre (carbassa contra negre). Aquesta simetria s'acaba de repetir amb la col·locació de la silueta dels tres jugadors, un centrat i dos més, més baixets i amb una pilota cada escú. La paraula Alella tot i no ser-ho, dona l'aparença de ser un palíndrom, cosa que no fa més que potenciar la idea de simetria.
-
Envidia, cuento ateo
Reedició de Cerquem les arrels del conte original de Francesc Ferrer i Guàrdia (en "Quico de cal Boter" d'#Alella), edició bilingüe, textos de Ramon Anglada, Àlex Asensio i Jordi Albaladejo amb il·lustracions de Daniel Montes. El petit text Envidia, cuento ateo es va editar per primera vegada a Londres a principis del segle passat amb la idea de regalar-ho als seus amics, com indica a la coberta original.
Disseny i il·lustracions
-
Mostast 2015
Proposta finalista en el concurs privat per la imatge gràfica del MOSTAST infantil de l'Ajuntament d'Alella Alella, que va guanyar per poquet amb un bon cartell, l'il·lustrador Pau Santanach. Segons el "briefing" de la Regidora de promoció econòmica, s'ens demanava crear un cartell que amb modificacions lleus pogués adaptar-se a les diferents estacions de l'any en que es celebra aquesta activitat infantil. De manera subtil es deixava caure el gust del jurat per els personatges identificables amb la imatge gràfica de la festa i les seves aplicacions: és a dir, una mascota. Un tast, tant de vi com de most, ha de tenir en comte elements tant diferents com els sabors, les olors, l'ambient, el clima, el territori, el paisanatge, les textures, és per això que la nostra proposta pretenia ser una representació clara de tots aquells en una estructura de retícula que ordenava les gestuals il·lustracions. Aquesta mateixa graella ens permetia dur més enllà la segona idea que proposàvem. Els panells on es pengen els cartells d'Alella estan sempre plens i tots, siguin d'una festa, un avís o una crida al ple, comparteixen espai i format; DIN-A3. La nostra proposta era fer dos cartells per panell que farien destacar l'activitat sobre la resta.
-
Tacón de Aguja
El juny de 2012 un grup de joves badalonins es reuniren per posar en comú les seves inquietuds literàries i trobar la manera de canalitzar-les d'alguna manera. D'aquella primera reunió i de la llarguíssima conversa posterior sorgí la necessitat de produir una revista on publicar els relats i poemes del grup que acabava de crear-se. La gràfica de la revista pretén ser una mesurada barreja entre els fanzines punks fotocopiats, els diaris del segle XVIII i la introducció d'una segona tinta vermella que sofistica el conjunt i a la vegada fa un gest a l'inconformisme i a la irreverència de Tacón de Aguja. Quan ens vàrem plantejar com havia de ser la il·lustració decidírem que aquesta no podia interrompre la lectura ni treure el paper creatiu. En conseqüència totes les il·lustracions de la revista estan formades per imatges i icones existents que barrejades i modificades prenen un altre sentit.
Revista literaria Tacón de Aguja